martes, 18 de octubre de 2011

Departament d'atenció a la diversitat.

L’Escola compte amb un departament d’atenció a la diversitat (he pogut assistir a una reunió i veure com funciona); la meva tutora de pràctiques, la psicopedagoga del centre, és la Cap d’aquest departament i s’encarrega de la part més psicopedagògica. També el formen junt amb ella i de manera voluntària les dues tutores de primer i una de les tutores de segon, precisament la mestra amb la que estic a l’aula fent la intervenció. Aquestes tres tutores actuen com a mestres d’educació especial fent reforços a alumnes de primària tot i que no totes tenen l’especialitat

Al principi de curs van fer una reunió per fer un llistat d’aquells alumnes que presenten alguna necessitat/dificultat i que necessiten com he dit algun tipus de reforç. Al cicle inicial es treu al grup de nens fora de l’aula i en una altra aula, d’educació especial, treballen el raonament i la lectoescriptura de manera unificada i a partir de tercer aquests reforços són més puntuals i sobretot es centren amb nens que ja tenen un diagnòstic i el treball es fa, si es pot, de manera individual.

Normalment es reuneixen una vegada al mes però com m’han explicat a principi de curs, sobretot al setembre, les reunions van ser més freqüents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario