jueves, 17 de noviembre de 2011

Associació Mira'm

A banda de comptar amb l’ajuda d’especialistes en logopèdia, d’un gabinet psicopedagògic, del CSMIJ, del CDIAP, de la ONCE (que tots coneixem més o menys); i l’Escola Fàcia i la Fundació El Niu que ja he explicat en anteriors entrades; n’hi ha una altra que es diu Associació Mira’m i que també m’agradaria fer-ne cinc cèntims per si no la coneixeu.
És una Associació de psicoterapeutes especialitzats en la intervenció en Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i Trastorns Generalitzats del Desenvolupament (TGD)
Programes i Activitats
1. Tractament precoç intensiu basat en l’Anàlisi Conductual Aplicat (ABA) per a infants afectats de TEA / TGD.
1.1. Intervenció intensiva (a partir de 9h/setmana);
1.2. Intervenció parcial (fins a 9h/setmana).
1.3. Intervenció de seguiment;
1.4. Consultoria Clínica (supervisió i assessorament mensual).
2. Assessorament i orientació a les famílies. Promoure la seva implicació activa en el tractament.
3. Col•laboració i treball interdisciplinar amb altres centres i organismes afins a aquest col•lectiu.
4. Coordinació i mediació entre l'escola, la família i l'equip terapèutic per tal d'afavorir la bona evolució dels infants afectats de TEA i TGD.
5. Suport especialitzat d'acompanyament escolar de l'alumne afectat de TEA/TGD a l'aula per garantir el seguiment de les classes i la interacció i la interrelació amb els seus companys.
6. Formació de professionals especialitzats en tractament conductual amb nens afectats de TEA/TGD. Convenis de pràctiques amb centres universitaris (UAB-Màster Psicopatologia Infanto-juvenil).
7. Xerrades informatives, cursos i assessoraments individualitzats per a organismes, escoles, centres especialitzats i centres universitaris.
8. Classes sobre TEA i TGD en el màster de Psicopatologia clínica Infantil i Juvenil de la UAB.
Objectius de l'associació
• Oferir un servei d’intervenció terapèutic tan bon punt es coneix el diagnòstic.
• Sol•licitar subvencions i ajudes econòmiques que permetin abaratir el cost de la intervenció.
• Aconseguir entrar dins la Xarxa Pública, tant en l’àmbit sanitari com en l’escolar.
• Consolidar el reconeixement, que hem aconseguit durant aquests anys de treball professional conjunt amb FIPA, continuant en l’exercici de la nostra tasca terapèutica.
• Simplificar els tràmits administratius.
Equip de terapeutes
A part de la dirección, la coordinació està composada per un equip de psicòlogues expertes en TEA i TGD i junt amb elles també hi col•laborem professionals de la psicología i l’educació.
Formació
També ofereixen:
1. Formació de professionals especialitzats en tractament conductual amb nens afectats de TEA/TGD. Convenis de pràctiques amb centres universitaris (UAB-Màster Psicopatologia Infanto-juvenil).
2. Xerrades informatives, cursos i assessoraments individualitzats per organismes, escoles, centres especialitzats i centres universitaris.
3. Classes sobre TEA i TGD en el màster de Psicopatologia clínica Infantil i Juvenil de la UAB.

No hay comentarios:

Publicar un comentario