jueves, 10 de diciembre de 2009

Avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en línea.

Hola a tots!

Les Webquests són en realitat una unitat didàctica realitzada amb un format relativament nou, atractiu, que utilitza Internet com a mitjà pedagògic amb l'objectiu d'incentivar als alumnes, o a qui vagi dirigida, en les tasques d'investigació i en el treball cooperatiu.

El recurs que he analitzat porta per títol: Webtour-multicolor. Un Viaje a favor de la tolerancia y el respeto hacia otras culturas. I la podem trobar a la següent URL:
www.xtec.es/~fdenia/castellano/forum/spanish.html.

Algunes de les finalitats que persegueix són clares; a través d’una visita virtual es pretén recollir informació, triar-la, gestionar-la i preparar-la juntament amb els companys per realitzar una exposició a tot el grup implicant activament a l’alumnat, a la vegada que es potencia l’aprenentatge col•laboratiu i la investigació per aprendre.

En termes qualitatius diria que es procura facilitar als alumnes els millors recursos disponibles a la xarxa, donat que la documentació ha estat prèviament seleccionada, tot i que trobo que es podria haver escurçat el nombre de links per agilitzar la tasca. I amb el seu disseny innovador resulta força atractiva, propera i molt motivadora.

L’escola, com espai privilegiat de la diversitat, ha de cuidar les relacions amb el fi de que les diferències es visquin com una font de riquesa i no com quelcom que dificulta la vida escolar. Per tant, és important treballar l’educació intercultural utilitzant aquests recursos per ajudar a combatre els estereotips i prejudicis discriminatoris que es poden crear distorsionant una realitat simplificada, d’una manera crítica però desde la llibertat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario